2017. augusztus 17., csütörtök

Tintahal &spárga

Tudom már nagyon régen írtam valami újat és most sem egy sütemény költeménnyel kezdem újra. Őszinte leszek, én nem nagyon eszem édességet még paleósat sem. Vagyis, ami nekem édesség attól mások sírva fakadnak.:)
Megosztom veletek a tegnapi ebédemet, mert annyira jól nézett ki tálalva és az íze meg egyszerűen mennyei volt. 
Tudom sokat megbotránkoznak, mert azt gondolják flancolok a tintahallal, pedig nem.  Egyszerűen csak szeretem és nem drágább, mint más hús féleség. fagyasztva veszek natúr tintahal törzset, amit késsel felkarikázok. 
Rendkívül jó fehérje forrás, és ha hirtelen sütöm ki, egyáltalán nem lesz rágós.
A spárgát kacsazsíron pici sóval megpárolom, majd ugyanebben a zsírban chili hozzáadásával megsütöm a tintahal karikákat. Tulajdonképpen lehet egyben is készíteni, én csupán azért külön, mert a karikákat picit meg is pirítom. :)
Ami a képről lemaradt, az pedig nem más mint a "savanyúság", amit ettem hozzá.
Savanyított gyömbér (fehér, mert abban nincs adalék), amit a sushi mellé szoktunk enni. 
Ez a három íz együtt fantasztikus!
Próbáljátok ki, ez is csak egy gyors ötlet, de annál is finomabb.:)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése