Drága nagyszüleim kertjéből kaptam egy csodálatos és hatalmas fehér tököt, amit bizony okosan kellett feldolgoznom. Amikor ilyen szuper, bio finomság kerül a birtokomba, igyekszem sokféle ételt készíteni belőle.
Készítettem édeset és sósat és egyik finomabb lett, min a másik.
Ezt a tortát ráadásul még sütni sem kellett.:)
Hozzávalók az alaphoz: 16 centis torta formához
- 40 g földimandula őrlemény
- 30 g puha kókusz zsír (nyáron szerencsére ez adott)
- 2 ek. kakaó
- A hozzávalókat egyszerűen összekeverem és a fóliával kibélelt torta forma aljára nyomkodom. Hűtőbe teszem és hagyom megkeményedni.
Hozzávalók a krémhez: kb.1/2 liter lesz
- 400 g fehér tök vagy cukkini fehérbelseje
- 1/2 dl víz
- 80 g kókusz tejszín
- 60 g friss citromlé
- 60 g zselatin (kollagén)
- 50 g eritrit vagy 30 g méz
- 20 g kókusz zsír
- csipet só
- csipet vanília
- pár csepp citrom olaj
Thermomixben 1 p/10-es fokozaton krémesítem)
Fontos, hogy ne hagyjuk kihűlni, mert a jó minőségű zselatinnak melegre van szüksége az olvadáshoz.
Azonban mielőtt ráönteném a torta alapra, hagyom langyosra hűlni, hogy ne olvassza meg.
Amikor már éppen csak langyos, nyakon öntöm az alapot és hűtőbe teszem, amíg teljesen megszilárdul.
Gyönyörűen szeletelhető, harapni való finomság lesz a végeredmény.:)
Citrom és kollagén imádók tessék kipróbálni!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése