2016. január 10., vasárnap

Édesítő és tojás mentes kekszecske

Néha besokall a szervezetem az úgynevezett természetes édesítőktől (xillit, eritrit, stevia....), amikről azért tudjuk, hogy mesterségesen állítanak elő.:(. Ilyenkor visszatérek a természethez és gyümölcsöt használok édesítésre. Tudom, a gyümölcsökben meg magas a fruktóz, mégis érdekes tapasztalat, hogy stabil a vércukrom tőlük. Természetesen nem kilószámra fogyasztom de ha sütire vágyom, szuper megoldás így édesíteni. Ebben a receptben most szárított alma chips-et használtam.


Hozzávalók: 20 darabhoz (10 db töltve)
  • 36 g kókusz zsír
  • 50 g szárított alma (alma chips) ledarálva
  • 50 g földi mandula őrlemény (picit édeskés)
  • 50 g kókusz tejszín
  • csipet só
  • késhegynyi a következő fűszerekből: szárított citromhéj, kardamom, szerecsendió virág, vanília

A hozzávalókat kézzel összegyúrom és 20 db golyót formázok belőle, majd picit kilapítom. Előmelegített sütőben 200 fokon 10 perc alatt megsütöm. Amikor kihűl, igazán ropogós kekszek lesznek.
Most a saját, cukormentes szeder lekvárommal és házi mogyoró krémmel (ebben van pici eritrit) töltöttem a páromnak, de magában is nagyon jó.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése