Nagyon egyszerű, ha tudunk piskótát sütni, mert a többi már csak kevergetés, kenegetés. Meglepő, mert a totus réteg inkább hasonlít egy gríz pudingra, mint a túróra.:)
Piskóta: 26 centis, kerek formához
- 3 tojás
- 1 ek. víz
- 4 ek. por eritrit
- 2 ek. mandula liszt
- 1 ek. nyílgyökér liszt
- 1 ek kakaó
- késhegynyi szódabikarbóna+1 kk. citromlé
- csipet só , csipet vanília
A tojások sárgáját a vízzel és az eritrittel habosra keverem, majd hozzáadom a szódabikarbónát, citrom levet és a vaníliát. A kétféle lisztet összeszitálom, hogy biztosan ne legyen csomós. A fehérjéket a sóval kemény habbá verem és óvatosan összeforgatom a sárga habbal. Végül óriás mozdulatokkal összeforgatom a szitált lisztekkel. Fontos az óvatosság, hogy a hab ne essen össze.
Sütőpapíros formába simítom a masszát és 180 fokon 12 perc alatt megsütöm. Amikor kihűlt, kiveszem a formából és lehúzom róla a papírt.
Fóliával kibélelem a formát is visszaültetem bele a piskóta korongot.
Totu réteg:
- 300 g totu (én házilag készítettem 10 tojásból)
- eritrit ízlés szerint
- vanília ízlés szerint
- 30 g zselatin=kollagén
Meggyes réteg:
- házi készítésű, cukor mentes meggy lekvár
- 1 dl víz
- csokis-meggy aroma vagy amaretto (akinek móbelefér az életébe)
- csipet vanília
Nem bonyolult, de annál finomabb!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése