2015. szeptember 15., kedd

Szilvás lepény és sült szilvás finomság




Végtelenül egyszerű recepteket írok most nektek, hiszen szilva szezon van és ezt nem lehet kihagyni.  A lepény talán szokatlan hozzávalói meglepőek lehetnek, de ha lehetőségetek van rá, néha próbáljatok ki más alapanyagokat is a mandula/lenmag/szezám.... liszt helyett.

Sült szilva:

Egyszerűen kimagozom, kerámia tálkába teszem és 200 fokon 30 perc alatt megsütöm a szilvácskákat. Fajtától függ, hogy mennyi levet enged, én nagyon szeretem ha szinte úszik az édes lében. Ha olyan a kedvem, még sütés előtt megszórom fahéjjal, mint most is , és fogyasztás előtt pirított kókusz forgáccsal. ( A nyers kókusz chipset kb. 5 perc alatt aranybarnára sütöm a szilva után egy tepsiben elterítve) Tízóraira vagy uzsonnára tökéletes.


Szilvás lepény:


  • 2 tojás
  • 30 g tojásfehérje por
  • 2 dl víz
  • 0.5 dl kókusz tejszín
  • 150 g eritrit
  • 100 g földimandula őrlemény
  • 10 g vagy 2 púpos ek. bambusz rost
  • 10 g útifűmaghéj liszt
  • 40 g kókusz liszt
  • 1 kk. szódabikarbóna+1 kk. citromlé
  • 4 ek. puha kókusz zsír

A hozzávalókat egyszerűen összeturmixolom és egy tepsibe 20x30-as tepsibe öntöm. A kimagozott, felezett szilvákat fahéjba mártva ráültetem a tésztára és 200 fokon 20 percig sütöm, majd légkeveréssel még 10 percig. Így egy picit megpirul a szilva a tetején. Nehéz kivárni, de ha egy picit hűlt, már szeletelhető is, de vigyázzatok a forró süteményekkel!:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése