Hozzávalók a tésztához:
- · 1 db 6-8 cm átmérőjű pogácsa szaggató (lehet nagyobb is)
- · 300 g nyers cukkini
- · 3 tojás
- · 1 gerezd fokhagyma
- · só, bors, oreganó ízlés szerint
- · 30 g zsírtalanított kókusz liszt
- · 10 g tápióka keményítő
A cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszelem és egy nagy tálba
teszem. Ráütöm a tojásokat, beleszórom a fűszereket és a zúzott fokhagymát .Végül beleszórom a liszteket és kézzel összedolgozom. Addig hagyom pihenni,
amíg elkészítem a szószt és összevágom a feltéteket.
Paradicsom szósz:
- · 10 ek. valódi paradicsom szósz vagy hámozott paradicsom leturmixolva
- · 1 gerezd fokhagyma vagy ½ kk. szárított fokhagyma őrlemény
- · ½ kk. só
- · ½ kk. eritrit
- · ½ kk. szárított bazsalikom
- · csipet bors
Egyszerűen összekeverem.:) Érdemes megkóstolni, hiszen
mindenki másképpen szereti. Ha lehetőség van rá én előre elkészítem és hagyom a
hűtőben összeérni .
A feltét nálam mindig hagymával kezdődik, aztán sonka vagy
tonhal, zöldségek és ennek tényleg csak az ízlésünk szab határt. Legjobb
választás a tetejére parmezán de ha valaki laktóz mentes sajttal szokott néha csalni (bevallom évente 3-4x én
is ), azt is nyugodtan
lehet. Természetesen hagyományos sajttal is készíthetik azok, akik ugyan nem
paleósok de nyitottak az újdonságokra.
Összeállítás:
A sütő papiros tepsin formázom meg a korongokat, mégpedig
úgy, hogy a pogácsa szaggatót leteszem a tepsi sarkába, beleteszek 1
evőkanálnyi cukkinis masszát és szépen ujjal lenyomkodom. Ez természetesen
lehet 2 evőkanál is, ki milyen vastag tésztát szeretne. Könnyen fel tudom
emelni a szaggatót úgy, hogy tészta korong ott maradjon. Így haladok sorban,
amíg el nem fogy a tésztám. Nekem van itthon szögletes süti kiszúróm is, néha
azzal készítek szögletes falatkákat, de lehet ovális vagy más forma is. 180
fokon 10 percig elősütöm légkeverés nélkül alsó, felső sütéssel.
Kiveszem a sütőből, mindegyiket megkenem a paradicsomos szósszal és megrakom a feltétekkel. Én most aprított újhagyma
szárat használtam, valódi comb sonkát, csíkokra
vágott kápiát, paradicsom karikát és a felére parmezánt, a másik felére egy
csipet laktóz mentes sajtot.
Visszadugom a sütőbe további 10 percre. Ha elég nagy a
korong tojást is üthetünk a tetejére, de
akkor érdemes a feltéteket úgy kirakni, hogy pereme legyen, különben lefolyik a
tojás. Aki szereti az utolsó pár percre rákapcsolhatja grillre, hogy piros legyen a
teteje.
Én ma balzsamecetes , friss bazsalikomos jégsalátával ettem.
Hmmmmm, jól esett!
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése