Hozzávalók: 2 főre
- 1 fej, ököl méretű lila káposzta vagy egy nagyobb fele csíkokra vágva
- 1 fej,ököl méretű kelkáposzta vagy egy nagyobb fele csíkokra vágva
- 4 szál újhagyma vagy 1 hosszú póré hagyma fele felkarikázva
- 1 maréknyi bacon kockák
- őrölt kömény, fekete só ízlés szerint
- 4 tojás
A bacont serpenyőben megpirítom, majd rádobálom a hagymát. Egy perc alatt kiengedi az aromáját, és ekkor hozzáadom a káposztákat. Ha nagyon húsos a bacon, még szoktam alá tenni házi zsírt, mert a káposzta nem jó szárazon. Megsózom, fűszerezem és fedő alatt 5-10 percig párolom. amikor már picit összébb esett, leveszem a fedőt és hagyom pár perc alatt megpirulni. Én úgy szeretem ha még roppanós.
Lábosban vizet forralok 1 ek. ecettel és sóval. Amikor már lobog a víz, egy villával gyors örvényt csinálok a vízben, úgy hogy gyors mozdulatokkal megkavarom. Amíg még örvénylik, villám gyorsan beleütöm a tojásokat. A körkörös mozgástól szépen feltekeredik a fehérje a sárgájára. A képen látszik, hogy nekem ez most csak az egyiknél sikerült. :)) Szerencsére az ízén nem változtatott.
Nem főzőm csupán néhány percig, mert szeretem ha a sárgája lágy marad. Azonnal tálalom.
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése