III. "Nyers" almás pite
Ínyenceknek, bátraknak és vállalkozó kedvűeknek ajánlom a következő receptet. Az ötlet a hajam alól pattant ki, mert imádom a kollagénes recepteket, így adta magát ez a finomság is. Végtelenül egyszerű, és én bizony bevállalom, nekem ízlik! :)
Tulajdonképpen csak félig nyers, mert a kókusz hús főzve volt , hiszen kókusz tejet készítettem.
Hozzávalók:
200 g nedves kókusz hús (ami kókusz tej készítés után maradt)
20 g eritrit
csipet vanília
1 dl langyon kókusz tejben feloldva 30 g zselatin/kollagén (ua.)
Villával vagy kézzel jó alaposan kikeverem és a felét fóliával bélelt tepsibe nyomkodom.
Tölteléknek 1 hatalmas golden almát lereszelek (most héjával együtt) és fűszerekkel ízesítem (fahéj, szegfűszeg...). 1/2 dl frissen facsart narancs lében feloldok 10 g zselatint és az almához adom. Rányomkodom a fehér alapra és betakarom a másik adag fehérséggel.
Hűtőbe teszem és hagyom 1-2 óra alatt összedermedni.
Amit a képen láttok egy 15x15-ös tálban készült és nagyon magas lett. Ezért javaslom válasszatok nagyobb edényt.:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése