2016. január 5., kedd

Török mogyorós linzer cékla lekvárral

Apró süteményeket mindig nagyon szeretek készíteni, mert millió változata létezik és hála a sokféle lisztnek és lekvárnak, mindig új, íz-élményt adnak.
Sokaknak talán furcsa lehet a cékla lekvár, de ettől olyan különleges. Én minden évben készítek pár üveggel.
Hasonlóan készítem, mint a többi lekváromat. 
Kockákra vágva megpárolom a céklát, leturmixolom és alma pektinnel zselésítem. Aki szereti édesebben, tehet hozzá eritritet vagy xillitet. 1-2 db lereszelt alma is adhatja az édességét. Ha jól kiforrázom az üvegeket még tartósítószer sem kell bele, csak egy kis pektin. Felhasználás előtt néha összekeverem pürésített banánnal, így még különlegesebb és édesebb. :)



Linzer hozzávalói:
  • 2 tojás sárgája
  • 80 g kókusz zsír
  • 50 g török mogyoró liszt
  • 25 g nyílgyökér liszt
  • 25 g kókusz liszt
  • 40 g eritrit
  • csipet só
  • késhegynyi szódabikarbóna+ 1 tk. citromlé
  •  
Mint mindig, a hozzávalókat egyszerűen összegyúrom , kinyújtom, kiszaggatom és 180 fokon 10 perc alatt kisütöm. Amikor kihűl, finom ropogós és már tölthetem is.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése