Így alakult, hogy ezt a nagyon egyszerű, sós gofrit készítettem reggelire.
Évente talán kétszer a laktóz mentes ementáli sajtot is megengedem magamnak, és ez bizony most az a pillanat volt. Amikor 2 gofri elkészült, vékony sajt szeletet dugva közéjük, még visszatettem a sütőbe fél percre, amíg megolvadt.
Imádom a bazsalikomot,ezért a sajtra még frissen azt is tettem és csak úgy borítottam rá a másik szelet gofrit.
Fantasztikus volt így kezdeni a napot.:)
Hozzávalók: 1 db-hoz
- 1 tojás
- 1 púpos ek. kókusz liszt
- 1 kk. útifűmaghéj liszt
- 3 kk. víz (ha nagyon sűrű, lehet picit több)
- só ízlés szerint (egyéb fűszert is használjatok bátran)
Mindent összekeverek és hagyom picit besűrűsödni. Kizsírozom és előmelegítem a gofri sütőt, majd jól kisütöm. Én általában 3-4 darabot készítek egyszerre, hogy több napra elég legyen, vagy magammal viszem ha rohangálok.
Ahhoz, hogy sajttal tudjuk tölteni, dupla adagot kell bekeverni, és 2 darabot sütni. :)
Ha mégis édes gofrira vágynátok, akkor ITT olvashatjátok azt is. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése