2016. szeptember 11., vasárnap

Répás tócsni


Kutyázós, cicázós napjaim nem mindig engedik a nagy sütés főzést. Ilyenkor jön az ötletelés abból ,ami a hűtőben található. A mai ebédet így sikerült összeraknom és igazán jól esett. Nem kell mindig nagy dolgokra gondolni, egyszerűen legyen nagyszerű.:)



Hozzávalók:

  • 1 tojás
  • 2-3 ek. útifűmaghéj (ki milyen állagúra szeretné)
  • 0,5 dl víz
  • 1 marék reszelt répa
  • pirított császár szalonna kockák.


Apróra vágom a szalonnát és egy serpenyőben szépen megpirítom. A tojást a vízzel és az útifűmaghéjjal összekeverem. Mielőtt még nagyon megkötne, belekeverem a reszelt répát és a szalonnát. Várok pár percet, hogy lássam milyen az állaga. Én szeretem ha picit lágy, de kanállal könnyen adagolható a zsiradékba. Ugyanúgy megsütöm, mint a bundás kenyeret.

Most liba májat pirítottam hozzá és savanyú káposztával koronáztam meg az ebédem. Nagyon gyors és tápláló ebéd.
A tócsni önmagában  is szuper, akár reggelire vagy vacsorára is. Kirándulásra, utazásra is magunkkal vihetjük, strapabíró és nem romlik egy könnyen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése