Gyakran készítek paleo sajtokat, mindenféle tökből, karfiolból, cukkiniből.
Régebben mindig tettem bele totut is, de nekem egyáltalán nem hiányzik már belőle, így még azok is ehetik, akik allergiásak a tojásra. Szerencsére én nem vagyok, de ettől függetlenül oda figyelek, hogy ne egyek belőle túl sokat.
Ismeritek a kollagén imádatomat, ezért mondhatom, hogy összekötöm a kellemeset a hasznossal. Talán már említettem, hogy hosszú évek váll és ízületi fájdalmait szüntette meg a rendszeres fogyasztása." Elvetemült" módon sportolok most is de fájdalmak nélkül tudok pihenni és ezt nem adnám semmiért. :)
Bizony ennél is, mint minden táplálék kiegészítőnél igaz, hogy a polcon csücsülve nem lesz hatásos!!!
Hozzávalók:
- Kb.300 g karfiol
- 1 dl víz
- 100 g kókusz tejszín
- 5 g só
- csipet szerecsen dió
- csipet fokhagyma
- 2-3 ek. szárított zöldségek (most répa, zeller, petrezselyem)
- 30 g kókusz zsír
- 50 g zselatin (kollagén)
A rózsáira szedett karfiolt a vízben megpárolom, majd a többi hozzávalóval egyszerűen összeturmixolom. Akinek van esetleg Thermomix gépe, abban egy lépéssel megoldható mindez. :)
Fontos, hogy még meleg legyen a turmixolásnál, hogy a kókusz zsír és a zselatin feloldódjon. ( A valódi zselatin onnan ismerhető fel, hogy csak meleg közegben oldódik). Most azért csak 50 gramm a kollagén, hogy krémesebb és könnyen kenhető legyen a sajtom.
Fóliával bélelt dobozba öntöm és hűtőben hagyom megszilárdulni.2-3 óra múlva már fogyasztható.
Tökéletes diéta alatt is , akár még vacsorára is. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése