Hozzávalók: kb.10-15 db
- 100 g kókuszreszelék zsírjára darálva
- 2-3 ek. por eritrit
- csipet vanília
- 2-3 ek. kókusz tejszín
- néhány szem kesudió vagy mandula
- kókusz reszelék a borításhoz
A zsírjára darált kókusz reszelék azt jelenti, hogy nagy teljesítményű turmixban addig "darálom", amíg zsíros massza állaga nem lesz. Az eritrit és a kókusz tejszín adagolása is változó lehet, mert mindegyik kókuszreszelék állaga más. Egyik zsírosabb, a másik kevésbé.
A masszába keverem a vaníliát, az eritritet, és a kókusz tejszínt apránként adagolom, miközben kevergetem. Jól formázható, nem pergős masszát készítek.Vizes kézzel raffello méretű golyókat formázok úgy, hogy mindegyik közepébe egy kesut vagy mandulát teszek, majd kókusz reszelékbe forgatom. A hűtőben még keményedni fog picikét, egyébként hűtve 1-2 hétig eláll. Bár kizárt, hogy addig megmarad.:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése