Nem is tudom eddig miért nem osztottam meg a kedvenc répa tortám receptjét?!:)
Ezt most azonnal pótolnom kell. A Húsvéti süti rendelések között szerepelt "ő" is, remélem ízleni fog a kedves megrendelőnek.:)
A férjem anyukájától kaptam sok sok évvel ezelőtt egy szuper amerikai répa torta receptet, ami a leglegleg számomra, és természetesen paleosítva is nagyon finom.
Végtelenül egyszerű, fincsi, szuper egészséges de semmi esetre sem kalória szegény. Paleolit ugyan de egy szelet egy napra bőven elég belőle.
Hozzávalók: 17 cm-s torta formához vagy 10 db muffinhoz
- 3 tojás
- 150 g eritrit
- 1 dl kókusztejszín
- 1/2 Kk vanília
- csipet só
- 100 g olvasztott kókusz zsír
- 1/2 kk. szódabikarbóna+1 tk. citromlé
- 225 g reszelt, nyers répa
- 100 g darált dió
- 150g "liszt" (70 g szezám pehely, 20 g gesztenye liszt, 60 g kókusz liszt)
A tojásokat habosra keverem az eritrittel, vaníliával, majd
hozzá adom a tejszínt, sót, citromlevet és a szódabikarbónát. Végül belekeverem
a diót, répát és végül a lisztet. A kókusz zsír miatt hamar megdermed a tészta.
Sütőpapírral bélelt torta formába vagy szilikonos mini kuglóf /muffin formába adagolom és 180 fokon 35-40 percig
sütöm. A muffin formáknak néha elég a 30 perc is, attól függ mennyire magasak. Érdemes tűpróbát végezni. Ha nagy tortát szeretnék sütni, akkor
megduplázom az adagot és 160-170 fokon 90 percig sütöm. A
tömege miatt szükséges a kisebb hőfok és a hosszabb menet idő.
Kókuszkrém:
1-2
dl cocomas krémet vagy házi kókusz tejszínt habosra keverek ízlés szerint 1-2
ek. por eritrittel, amíg sűrű nem lesz. Ha nem sűrűsödne be, akkor teszek hozzá 1 kk. konjak lisztet.
Kedvem szerint dióval vagy házilag kandírozott narancs héjjal díszítem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése