2017. április 26., szerda

Trüffel golyók


Még egy  nagyon egyszerű desszertet kell kiírnom magamból, mert már annyian kértétek. Valahogy azok a finomságok, amiket rendszeresen készítek rendezvényekre, mindig lemaradnak a blogról. Most végre lefotóztam még dobozolás előtt.
100% paleolit de nem diétás, mert a datolyának bizony magas a szénhidrát tartalma. 1-2 darab azért elfogyasztható naponta, és leginkább a nap első felében.:)

Hozzávalók:
  • 200 g datolya forró vízben néhány órát áztatva
  • 4-5 ek. kakaó por
  • 1/2 kk. vanília
A jól kiáztatott datolyát leszűröm és a levét egyenlőre félre teszem. Nagy teljesítményű aprítóban vagy turmixban krémesre turmixolom. Jó sűrű masszám lesz, amihez villával hozzákeverem a kakaót. Előfordulhat, hogy picit száraz. Ebben az esetben a datolya leszűrt levével lehet hígítani. Olyan is lehetséges, hogy túlságosan híg a massza, ilyenkor 1/2 kk. konjak liszt tökéletes állagot ad neki. Vizes kézzel trüffel méretű golyókat készítek, és nyers kakaó porba forgatom, majd még egyszer átforgatom a tenyeremben. Erre a mozdulatra azért van szükség, hogy a kakaó jól rátapadjon.
Lehet még figurázni magvakkal úgy, hogy a masszába darált diót, kesut, mandulát stb... teszek.
Valódi trüffel élmény, próbáljátok ki!:))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése