Picit le vagyok maradva az írással, hiszen ezt a sajtos, sós ropogtatni valót is Halloweenkor készítettem :) Sebaj, előbb vagy utóbb mindent megosztok veletek csak győzzétek kivárni. :) Igen, néha készítek sós dolgokat is, különösen akkor, amikor már besokallok az édes illatoktól. Hirtelen ötlettől vezérelve dobáltam össze a hozzávalókat, és jelenetem olyan lett, ahogyan elképzeltem. Ropogós és sós!
Hozzávalók: 30-35 darabhoz
1 tojás
50 g puha kókusz zsír
45 g nyílgyökér liszt
45 g bambuszrost liszt
1 kk.só
1/2 kk. szódabikarbóna+1 tk. citromlé
2 ek. parmezán és reszelt laktózmentes sajt a tetejére
A hozzávalókat összegyúrom és két szilikonos sütőpapír között kinyújtom. Lehúzom az egyik papírt, megszórom a reszelt sajttal és még egyszer átgurítom rajta a sodró fát, hogy ne peregjen le róla. 30-35 egyforma darabra felvágom és így papírral együtt tepsibe teszem és 200 fokon 15-20 perc alatt megsütöm. Amikor már kihűlt, a vágások mentén könnyen eltördelem őket. Vendégváró sósnak tökéletes.:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése