Hozzávalók: 5 kerek lapra elegendő
- 10 tojás fehérje (4db-6 db)
- 300 g eritrit (120 g-180 g)
- 350 g darált dió (140 g-210 g)
- csipet só
Elárulom nektek, hogy én elfeleztem és egyszerre csak a felét készítettem el. Amíg sült az első adag, addig kevertem ki a másikat. Pusztán csak azért, hogy ne essen össze a hab, mert bizony csak 3 fér be a sütőmbe. Így először 4 tojást, majd 6-ot csinálok meg. A felsorolásban láthatjátok visszaosztva az eritritet és a diót) :) 200 fokon légkeveréssel 10 perc alatt megsül. Tulajdonképpen olyan, mint egy habcsók. Ahogy hűl, úgy lesz egyre szárazabb, keményebb de nem baj, mert a krémtől szépen megpuhul ha adunk neki egy éjszakát pihenni.
Krém:
- 5 tojás sárgája
- 50 g eritrit
- 2,5 dl kókusz tej (vagy fele kókusz tejszín és víz)
- 3 ek. nyílgyökér liszt
- 3 tk.konjak liszt
- 2 tk.jamaicai rum
- 1/2 kk. vanília őrlemény
Amikor kihűlt a sárga krém, 2 dl kókusz tejszínt kemény habbá verek 2 ek.eritrittel és összekeverem őket. Nagyon finom, lágy krémet kapunk.
A torta összeállítása egyértelmű.:) Lap-krém-lap-krém...amíg el nem fogy. Úgy gazdálkodom a krémmel, hogy maradjon körbekenni is. Darált, pirított dióval körbe szórom és fél diókkal, csokival díszítem.
Sajnos nem láttam felvágva, de az elégedett visszajelzésekből tudom, szép lett. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése