Nagyon régen készítettem muffinokat, ezért most a cukkini és tök dömpingben rávettem magam. A tökfélékben tényleg az a legjobb, hogy szinte bármi készíthető belőlük.
Krémes, lágy és könnyű finomságok készültek.
A barátnőm szerint ezt már inkább cup cake-nek nevezik. Nekem mindegy, a lényeg, hogy finom legyen.:)
Hozzávalók:12 db
- 4 tojás
- 100 g eritrit
- só
- /2 kk szódabikarbóna+1 tk. citromlé
- 100 g kókusz liszt
- 20 g kakaó
- 250 g nyers, reszelt cukkini vagy fehér tök/patiszon
- 100g puha kókusz zsír
- 140g kókusz tejszín
- 1 kk. kardamom
A cukkinit meghámozom, és felaprítom vagy lereszelem. A héját egyéb módon felhasználom. A tojást és az eritritet habosra kikeverem, majd hozzáadom a többi összetevőt. Már elég hűvös van, így a kókusz zsír is szilárd, ezért érdemes felolvasztani, úgy könnyebb elkeverni a tésztában.
A kardamom azért fontos bele, mert ettől lesz igazán különleges.:)
Alaposan kikeverem és már adagolom is a szilikonos muffin formákba. Ebből a mennyiségből nekem 12 db szép nagy muffinom lett.
200 fokon 30 perc alatt meg is sültek.
A tetejére vagy ketté vágva a belsejébe ízlés szerint lekvárt, mogyorókrémet tehetünk. Én most paleo csokit olvasztottam kevéske kókusz zsírral és felvert kókusz tejszínnel összekevertem. habzsákba tettem és hagytam a hűtőben picit szilárdulni. Nem engedtem neki, hogy nagyon bekeményedjen, mert szép kis sapkákat akartam a muffinok tetejére formázni.
Arányokat azért nem írok, mert mindenki maga lássa, hogy milyen töménységű krémet szeretne.
Körülbelül 1 dl tejszínhez 25 g csokit és 1 ek. kókusz zsírt tettem.
Naggggyon jó lett.:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése