Hozzávalók a piskótához: 8 adaghoz
- 5 tojás
- 5 ek. darált dió (50g)
- 5 ek. eritrit
- késhegynyi szódabikarbóna+1 tk. citromlé
- 2 ek. bambuszrost liszt
Hagyományos módon készítem a piskótát. A tojásokat ketté választom és a ehérjéből egy csipet sóval kemény habot verek. A sárgákat az eitrittel, szódabikarbónával és a citromlével krémesre keverem. Majd a két masszát óvatosan összeforgatom, lassan adagolva hozzá a diót. Sütőpapíros tepsiben elterítem és 15 perc alatt 180 fokon megsütöm. Érdemes szilikonos papírt használni, hogy biztosan le tudjátok húzni a tésztáról sülés után.
Vanília puding: 4-5 dl lesz
- 3 tojás sárgája
- 6 g kókusz zsír
- 1 dl kókusz tejszín
- 3 dl víz
- 20 g eritrit
- csipet só
- 1 kk. vanília
- 1 tk. kollagén/ konjak liszt
Mintha sodót készítenék, a kollagén kivételével minden hozzávalót egy lábosban lassú tűzön melegítem. Ahogy elkezd melegedni, folyamatos kevergetés mellet picit sűrű krémet főzök belőle. A kollagén vagy a konjak lisztet csak akkor adom hozzá, amikor már levettem a tűzhelyről. Mindkettő jó állagú krémmé varázsolja a pudingot, amíg a hűtőben pihen.
A csokis változatát ugyanígy készítem, csupán a kakaó vagy paleo csoki hozzáadása különbözteti meg őket.
Ízlés szerinti kakaó mennyiséget érdemes hozzá adni, én 2 evőkanállal szoktam, vagy 15 g csokit.
Összeállítás:
A diós piskóta darabkákat lerakom a dobozok aljára és meglocsolom őket pár csepp rum aromás vagy Jamaicai rumos kókusz tejjel. A Captain Morgan a legjobb, bár tudom az sajnos nem paleo. Én nagyjából éves szinten ennyi alkoholt fogyasztok, sütiben. :))
A piskótára csoki és vanília pudingot halmozok és újra kezdem a piskótával, amíg el nem fogynak a hozzávalók.
A tetejére keményre vert kókusz tejszínt rakok és meglocsolom kókusz zsírral olvasztott paleo csokival. Majdnem 1:1 arányban használom a zsírt és a csokit, hogy ne dermedjen keményre a hűtőben sem. Darált dióval megszórom. A dió természetesen 24 órát ázott és száradt fél napot 50 okon a sütőben.
Aki, nem ilyen szigorú, annak ajánlom kipróbálni a darált diót serpenyőben karamellizálni egy kis mézzel. Leírhatatlanul finom de sajnos nem diétás. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése