Az kiinduló receptemet ITT olvashatjátok. Az újítás is csodás lett.:)
Hozzávalók:
Tészta:
- 150 g zsírjára darált kókuszreszelék
- 90 g olvasztott kókusz zsír
- 10 g zsírtalanított mákliszt
- 35 g földi mandula őrlemény
- 3 ek. víz (ha száraz, még egy pici)
- 1 1/2 ek. útifűmaghéj darálva /liszt
Töltelék:
- 4 nagy alma lereszelve
- 1 tk. fahéj
- csipet vanília
- 1/2 citrom leve
- pár csepp citrom olaj vagy bio citrom reszelt héja
1.5 dl vizet felmelegítek (pl. vízforralóval) és feloldok benne 2 ek. jó minőségű zselatint. Csomómentesre kikeverem és hozzáadom a tűzről levett almához. Hagyom szoba hőmérsékletűre hűlni. Amíg lehűl, megsütöm az alapot.
A torta "kekszes" alapját előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt megsütöm és rácson hagyom kihűlni.
Hűlés után az alapra szórok 1 ek. útifűmaghéj lisztet, majd rákanalazom a tölteléket és elsimítom. Hűtőben hagyom megszilárdulni.
Csoki máz:
- 6 kocka paleo csoki (kb.25 g)
- 3 tk.kókusz zsír
- 2 ek. kókusz tejszín
A csokit a zsírral össze olvasztom majd hozzá keverem a tejszínt és szépen elsimítom az almás rétegen. Pillanatok alatt megdermed, hiszen az alma hideg.
Imádom, hogy nem kell édesítést alkalmazni, mégis desszert élmény.:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése