A változás pedig nem más, mint egy "óriás bébi" érkezése kis családunkba, egy 16 hónapos labrador személyében. Imádni való rosszaság és rengeteg időt igényel. :))
Még mindig nagyon meleg az idő, ezért többnyire maradok a sütés nélkül elkészíthető finomságoknál. Erre a tortára igazán büszke vagyok, mert mind amellett, hogy csodaszép, tele van értékes tápanyagokkal. (fehérje, C-vitamin.) Vegán versenyzők is ehetik ha egyetlen összetevőt kicserélnek.:)
No de lássuk a receptet.:)
Hozzávalók a tésztához: kb.16 centis forma
- 10 g gesztenye liszt
- 10 g csipkebogyó liszt (szárított csipkebogyó őrlemény)
- 12 g kókusz zsír
- Egyszerűen masszát gyúrok a három összetevőből és a fóliával vagy sütőpapírral kibélelt forma aljára nyomkodom. Beteszem a hűtőbe és hagyom megszilárdulni, amíg elkészítem a krémet. A csipkebogyó őrleményt ne süssétek, mert magas hő fokon elveszíti a C-vitamin tartalmát.
Totus krém:
- 120 g totu (elkészítése ITT)
- 30 g kókusz tejszín
- 0,5 dl víz
- 20 g zselatin (aki vegetáriánus, használjon helyette konjak lisztet, kb. 1 csapott evőkanálnyit)
- 10 g eritrit vagy 5 g méz
- csipet vanília
Amikor teljesen megszilárdul, megkenem házi, cukormentes sárgabarack lekvárral és ha van még riss barack, feldíszítem. Tudom már lefutott a szezon, de aszalt barackkal is szép. Én szórtam még rá egy kis szárított rózsa szirmot. :)) Természetesen ez is ehető.
Bevallom én most a kertünkből készült vad ringló szilva lekvárját használtam. Más néven móra-bóra vagy fosóka. :)
Bármilyen más gyümölcs is illik hozzá, áfonya, eper stb..Kísérletezzetek ízlésetek szerint.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése