Sokaknak talán furcsa lehet a cékla lekvár, de ettől olyan különleges. Én minden évben készítek pár üveggel.
Hasonlóan készítem, mint a többi lekváromat.
Kockákra vágva megpárolom a céklát, leturmixolom és alma pektinnel zselésítem. Aki szereti édesebben, tehet hozzá eritritet vagy xillitet. 1-2 db lereszelt alma is adhatja az édességét. Ha jól kiforrázom az üvegeket még tartósítószer sem kell bele, csak egy kis pektin. Felhasználás előtt néha összekeverem pürésített banánnal, így még különlegesebb és édesebb. :)
Linzer hozzávalói:
- 2 tojás sárgája
- 80 g kókusz zsír
- 50 g török mogyoró liszt
- 25 g nyílgyökér liszt
- 25 g kókusz liszt
- 40 g eritrit
- csipet só
- késhegynyi szódabikarbóna+ 1 tk. citromlé
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése