A visszajelzés szerint nagyon mutatós volt a három rétegű csupa meggyes torta.
Gondoltam megosztom veletek a receptet és az elkészítését ennek a fantázia tortának. A kikötés csak annyi volt, hogy meggyes-csokis legyen. Majdnem olyan mint egy fekete erdő, de mégse.
Hasonló meggyes finomságot már olvashattatok tőlem a meggyes-csokis totu torta formájában. :)
Hozzávalók: 26 centis tortához
- 2 nagy marék magozott meggy
- 4 tojás
- 2 ek. víz
- 6 ek. eritrit
- 4 ek. paleo liszt (2 ek. mandula, 2 ek.nyílgyökér)
- 1 tk. konjak liszt
- 2 ek.kakaó
- 1 kk. szódabikarbóna+ 1 tk citromlé
- 1 ek.olvadt kókusz zsír
- csipet só
Addig a tojások fehérjéből a csipet sóval kemény habot verek.
Ha lisztes keverékem, akkor jó ha olyan mint egy nagyon sűrű palacsinta tészta.
Egy spatula segítségével, nagy mozdulatokkal összevegyítem a masszát a fehérjével, vigyázva hogy ne essen össze a hab.
Sütőpapírral bélelt, kapcsos torta formába öntöm, és 180 fokon 15 perc alatt megsütöm. Sütőtől füff az idő, ezért mindenképpen csinálok tű próbát.
Rácson hagyom kihűlni, és addig elkészítem a rétegeket. Amikor már lehűlt, lehúzom róla a sütő papírt.
Alap krém:
- 4 dl kókusz tejszín (cocomas)
- 1 dl forró víz
- 40 g jó minőségű zselatin (kollagén)
- 60 g por eritrit
- A forró vízben feloldom a zselatint. tejszínt és az eritritet habverőel kikeverem és hozzáadom a a zselatinos vizet. Egy mérő kancsó segítségével elfelezem az így kapott alapot.
- Az egyik feléhez hozzá keverek 100 g olvasztott paleo csokit és 2 ek. kakaót.
- A másik feléhez pedig 1 kk. vaníliát.
A kapcsos torta formát kibélelem fóliával és az aljára ültetem a piskóta lapot. Nem baj, hogy nem éri körbe a formát, mert így legalább lesz hely a krémnek oldalt is.
A csokis krémet ráöntöm a piskótára, és a formát addig ütögetem a konyha pulthoz (érdemes vastag konyha ruhát tenni alá), amíg teljesen sima nem lesz a teteje. Szépen befolyik a piskóta és a forma közé is.
A kimagozott meggyeket elszórom a masszán és bedobom a fagyóba, hogy gyorsabban megkössön.
Azért nem öntöm rá egyből a fehér réteget, mert összekeveredne és most nem márványos tortát szeretnék.
Figyelek a fagyóra, nehogy jégkorongot készítsek. :)
Amikor már nem tudom az ujjammal benyomni, akkor önthetem rá a fehér réteget is.
Most már csak a sima hűtőbe teszem, és hagyom teljesen megszilárdulni.
Órákkal később 50 g paleo csokit olvasztok a tetejére, 1 ek. kókusz zsírral és egyenletesen eloszlatom rajta.
Félretettem néhány szem meggyet, amit körbe raktam a tetején és egy mosoly fejet a közepére. :)
Szeletelésnél bizonyára szépséges a kakaós piskóta, meggyes csoki krém és a hófehér réteg a roppanós csoki kéreg alatt.
Szállítás előtt óvatosan kicsatolom a formát és lehúzom róla a fóliát. Amikor a szélekről lehúztam, egy széles lapáttal leemelem a tortát a fóliáról és átteszem a szállító dobozba vagy ha otthonra készül, egy szép torta tálra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése