2016. március 5., szombat

Céklás-csokis kuglóf

Készítettem már céklás brownie-t korábban, amin most variáltam egy picit. Hasonlóan szaftos, mint a másik recept és nagyon jól érvényesül benne a cékla. Legközelebb kakaót sem teszek majd bele, és akkor még jobban  látszanak benne a piros darabkák. Azért így sem rossz a látvány. :) A lánykáim (klienseim a fitnessben) letesztelték!

Hozzávalók: 12 db kuglófhoz (muffin méretű)
  • 4 tojás
  • 80 g eritrit
  • 140 g kókusz tejszín (mandula vagy kesu is jó)
  • 100 g puha kókusz zsír
  • 100 g kókusz liszt
  • 20 g kakaó
  • 250 g aprított vagy reszelt, nyers cékla
  • 1 púpos ek. őrölt kardamom
  • csipet só és vanília
  • 1/2 kk. szódabikarbóna+ 1 tk. citrom lé

A tojásokat az eritrittel és a kókusz tejszínnel habosra kikeverem, majd hozzáadom a puha vagy olvasztott zsírt, a fűszereket, szódabikarbónát, citromot. A lisztet és a kakaót még a a gépi habverővel dolgozom hozzá, majd egy spatula segítségével a céklát is belekeverem. Elosztom a 12 darabos, szilikon formákban és már teszem is a sütőbe.
180 fokon 40-45 percig sütöm. Mindenképpen végzek tűpróbát, az a biztos.
mikor már kihűltek, kevés kókusz zsírral csokit olvasztok és  egyenként belemártom őket. A szépség kedvéért cékla port szitálok a tetejükre.
Ajándékba adni is tökéletes. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése