2015. november 3., kedd

Liszt mentes csokis kekszek


Kedvenc kakaós kekszem receptjét osztom meg veletek, most Halloween formába csomagolva. Ígérem ezzel befejezem A H-jelzős recepteket.:)


Hozzávalók: 10 db nagyobb keksz
  • 1 tojás
  •  20 g kakaó
  • 20 g eritrit por
  • 50 g puha kókusz zsír
  • 25 g kókusz tejszín
  • csipet só

A kókusz zsírt felolvasztom és egy kézi habverővel csomómentesre kikeverem a többi hozzávalóval. Nem kell külön habosítani. Sütőpapíros tepsibe kanálnyi halmokat teszek és ellapítom. Ennél egyszerűbb ha szilikonos muffin vagy egyéb szilikon formába adagolom. Csak keveset az aljára, hogy lapos kekszek legyenek. 180 fokon 16 percig sütöm. Amikor kihűlt, igazi ropogós kekszek lesznek. A képeken láthatok picike korongokat is totu krémes cékla krémmel és sütőtök krémmel töltve. Mennyei párosítások a tömény kakaós keksszel. 

Krémek: 
  • Sült sütőtököt villával összetörök, vaníliát, csipet sót és őrölt szegfűszeget adok hozzá ízlés szerint. Aki édesebben szereti, tehet bele még por eritritet. 
  • A totu krémet  eritrittel és cékla porral jó alaposan kikeverem. Ha nem elég sűrű, keverek hozzá porított kollagént vagy konjac lisztet. Kókusz tejszínnel is készíthető.Pontos arányokat nem adhatok, mert ízléstől és mennyiségtől függ. Tessék kóstolgatni és kedvetek szerinti sűrűségre sűríteni:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése