Végtelenül egyszerű recepteket írok most nektek, hiszen szilva szezon van és ezt nem lehet kihagyni. A lepény talán szokatlan hozzávalói meglepőek lehetnek, de ha lehetőségetek van rá, néha próbáljatok ki más alapanyagokat is a mandula/lenmag/szezám.... liszt helyett.
Sült szilva:
Egyszerűen kimagozom, kerámia tálkába teszem és 200 fokon 30 perc alatt megsütöm a szilvácskákat. Fajtától függ, hogy mennyi levet enged, én nagyon szeretem ha szinte úszik az édes lében. Ha olyan a kedvem, még sütés előtt megszórom fahéjjal, mint most is , és fogyasztás előtt pirított kókusz forgáccsal. ( A nyers kókusz chipset kb. 5 perc alatt aranybarnára sütöm a szilva után egy tepsiben elterítve) Tízóraira vagy uzsonnára tökéletes.
Szilvás lepény:
- 2 tojás
- 30 g tojásfehérje por
- 2 dl víz
- 0.5 dl kókusz tejszín
- 150 g eritrit
- 100 g földimandula őrlemény
- 10 g vagy 2 púpos ek. bambusz rost
- 10 g útifűmaghéj liszt
- 40 g kókusz liszt
- 1 kk. szódabikarbóna+1 kk. citromlé
- 4 ek. puha kókusz zsír
A hozzávalókat egyszerűen összeturmixolom és egy tepsibe 20x30-as tepsibe öntöm. A kimagozott, felezett szilvákat fahéjba mártva ráültetem a tésztára és 200 fokon 20 percig sütöm, majd légkeveréssel még 10 percig. Így egy picit megpirul a szilva a tetején. Nehéz kivárni, de ha egy picit hűlt, már szeletelhető is, de vigyázzatok a forró süteményekkel!:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése