2019. május 7., kedd

Bounty paleo-ketogén módra




Kimondhatatlanul szeretem a kókuszt, édesen és sósan, sütve vagy főzve, sütibe és "kenyérbe"...
Létezik egy recept ötlet, amit egy youtube videó ihletett de én még azt is megreformáltam a szuper szénhidrát szegénység nevében. :)

Az alaprecept is csodálatos, de ahhoz be kell kapcsolni a sütőt is. Természetesen azért leírom nektek mindkettőt, hogy a rutinosabb, bátrabb sütikészítők is örvendezzenek.

Az alap recept 2 rétegből áll. Egy kakós piskótából és egy kókuszos krémből.

Kakaós piskóta: kb.20x20-as kis tepsihez

  • 4 tojás
  • 50 g eritrit
  • csipet só és vanília
  • 1/2 kk szódabikarbóna
  • 1 kk citromlé
  • 35 g átszitált natúr kakaó
  • 3 ek. olvasztott kókuszzsír

Úgy készítem el, mint a hagyományos piskótát.
A tojásokat ketté választom és a sárgáját habosra keverem az eritrittel, vaníliával, szódabikarbónával és a citromlével.  A fehérjébe teszem a sót és kemény habbá verem. Végül óvatos, nagy mozdulatokkal összekeverem a sárga és a fehér krémet, miközben beleszórom vagy szitáloma kakaó port. Ügyelek arra, hogy ne essen össze a hab.
Sütőpapíros tepsibe öntöm és 160 fokon 20-30 perc alatt alsó-felsó sütéssel megsütöm. Az én sütőmben 20 perc, de mindenképpen érdemes tűpróbát végezni, hiszen nincs két egyforma sütő.
Rácson hagyom kihűlni, majd lehúzom róla a sütőpapírt.

Ez idő alatt elkészítem a krémet.


  • 200 ml sűrű kókusz tejszín
  • 50-60 g por eritrit
  • vanília ízlés szerint
  • 125 g kókusz reszelék

A kókusz tejszínt és az eritritet kézi habverővel picit felhabosítom majd belekeverem a kókusz reszeléket. Nagyon jó, sűrű krémet kapunk. Érdemes tudni, hogy minden kókusz tejszín más. Van amelyik nagyon sűrű, míg másik sokkal hígabb. A Cocomas állaga pont jó. A Kara és a Delcoco sűrűbb. Konzerves tejszínt nem használok mert általában hígabbak.

Amíg hűl a piskóta , beteszem a krémet a hűtőbe.
4 kocka 85%-os csokit 2 ek. kókusz zsírral felolvasztok.

A krémet egyenletesen vastagon rákenem a piskótára majd leöntöm az olvasztott csokival.

Ha kihagynánk a piskóta sütést, akkor is van lehetőségünk egy villámgyors bountyra.
A krémet egy 10x10-es, fóliával bélelt szögletes tálba egyenletesen lenyomkodom majd leöntöm csokival. Ehhez a mennyiséghez 2 kocka csoki is elég. Hűtőben hagyom megdermedni. A fóliával könnyen ki tudom emelni a tálból és kedvem szerint szeletelni.

A képeken jól látszik a különbség és háááát , egyik jobb mint a másik.
Próbáljátok ki, ellenállhatatlan! :)

Piskótás bounty 30 kis kockára vágva, 1db-2.7g fehérje, 5.6 g zsír, 0.54g szénhidrát
Bounty 15 kockára vágva, 1 db- 3.6g fehérje,9.38g zsír,1.1 g szénhidrát



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése