Ebből született egy nagyon finom tanhal fasírt és hozzá egyszerűen répa hasábokat sütöttem.
1 konzerv, jó minőségű, nagy darabos tonhalat használtam, ami szigorúan natúr lében úszott.
Szűrön lecsepegtettem majd egy tálba tettem és hozzákevertem 1 db tojást.
"Kötő" anyagnak útifűmaghéjat, szezámpelyhet és nyílgyökér lisztet használtam.
Minden halnak más a nedvesség tartalma és minden konzerv más gramm tartalmú, ezért azt javaslom apránként keverjünk hozzá mindent és akkor formázzuk, süssük, amikor eléri a kellő állagot.
Kezdő mennyiség:
- 4 ek. szezám pehely
- 1 ek. útifűmaghéj
- 1 ek. nyílgyökér liszt
- Picit hagyjuk állni és ha nem elég szilárd adjunk még hozzá nyílgyökeret vagy útifüvet.
Én kacsa, liba, vagy sertés zsírban szoktam kisütni, ugyanígy a répát is.
Elárulom, hogy savanyú káposztával Isteni finom.:)
Remélem egy ötletnek jó lesz.
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése