A sütőtök utolsó leheletét kihasználva még készítettem egy kis finomságot. Sokszor megkapom, hogy sokkal több édességet posztolok, mint sós ételeket. Tudjátok, hogy van ez, mindenkit a nasi érdekel.:))
Éppen ezért most megosztom veletek a szombati ebédemet.
Amilyen egyszerű, olyan nagyszerű. Nem csak szépséges de nagyon-nagyon finom is.
- A sütőtököt meghámozom, vékony szeletekre vágom és kizsírozott tepsibe már le is rakom az első réteget.
- Kedvem szerinti fűszerekkel (most bazsalikom, kakukkfű, só, bors) megszórom és tilápia hal szeleteket fektetek rájuk. Őket is megsózom picikét és facsarok rá kevés citrom levet.
- Újhagyma szárát és friss petrezselymet apróra vágok és megszórom vele a halacskát.
- 1-2 tojást kikeverek 3-4 ek. kókusz tejszínnel, fűszerezem és a massza felével nyakon öntöm az egészet.
- A tetejét vékony szelet sütőtökkel befedem és a maradék masszával megkenem. Ha megengedett, laktózmentes emmentáli sajttal vagy parmezánnal nagyon vékonyan megszórom és 200 fokon sütőben megsütöm.
A hal gyorsan átsül és ha vékony volt a tök szeletelés, akkor kb. 30 perc az egész.
Szerintem vendégváró ebédnek is tökéletes.:) Próbáljátok ki!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése