Egy nagyon egyszerű és könnyed kis édességgel kezdem az Újévet.
Mostanában megint többször készítek házi kókusztejet, így bizony a nedves kókusz hús maradék is több. Ezért aztán újabb felhasználási módokat kell kitalálnom.:)
Szeretem a palacsinta féléket és ez alól az amerikai palacsinta (pan cake) sem kivétel.
Össze-vissza variálható és már egy hete nem bírom megunni.:)
Hozzávalók: 10-12 db
- 2 tojás
- 4 púpos ek. nedves kókusz hús
- 2 ek. por eritrit
- 1 ek. útifűmaghéj liszt
- 1 kk. szárított bio citrom héj
- 1/2 kk. szódabikarbóna+ 1 tk. citromlé
- csipet só
- csipet vanília
- 1 ek.kókusz olaj a sütéshez
Minden hozzávalót egy tálba teszem és villával vagy kézi habverővel krémesre kikeverem. Serpenyőben 1/2 evőkanál zsírt felforrósítok. Kanállal 5-6 halmot teszek a forró zsírra és ha nem folyik szét magától, picit szétlapítom. Pár perc alatt megsütöm mindkét oldalát és bevallom én szeretem picit megpirítani
Még forró állapotban paleo csokit teszek a korongok közé, ami csodálatosan megolvad a forró kis palacsintáktól.:)
Ha nincs kedvem csokisat enni, akkor egyszerűen csak előhúzok a kamrából egy finom, házi lekvárt és kész is a mennyei desszert.
Próbáltam már rengeteg fahéjjal és egy karika sült almával, jelentem isteni volt.
Amikor a kakaó szenvedélyem feltámad, olyankor a tésztába is teszek 1 teáskanál magas zsírtartalmú kakaót. Ilyenkor picit szárazabb lesz a tészta.
Fűszerekkel is variálható, kedvünk szerint (gyömbér, narancs olaj, kardamom stb..) és kókusztejszínből vert habbal is tálalható.:)
Mindenki kedve és ízlése szerint kísérletezzen.
Jó étvágyat hozzá!:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése