2016. november 2., szerda

Halloween ebéd

Nem szokásom különösebben ünnepelni a Halloweent, de néhány tököt és egy terítőt, azért én is felteszek az asztalra. Az ebéd is egészen véletlenül illett a hangulathoz. A "véres" cékla igazán stílusos volt.
A csirke szárnyak valójában a Valentin naphoz illenének, mert olyan szépségesen szív alakúak, de nem akadhatunk el ilyen apróságnál. :)
Az elkészítése nagyon egyszerű, és bármelyik hétköznapon is megállja a helyét.

Saláta:
  • reszelt nyers célka
  • savanykás alma apró kockákra vágva
  • olíva bogyó
  • só, fehér bors, őrölt fűszer kömény ízlés szerint
  • Egyszerűen összekeverek mindent és kész.

Bundázott csirke szárnyak:
  • előfőzött csirke szárnyak
  • tojás
  • kókusz liszt
  • bambuszrost liszt  
  • A mennyiség mindenből a csirke szárnyak mennyiségétől függ. 
A tojásokat villával felverem, megsózom és hozzá keverek annyi kókusz lisztet, hogy palacsinta tészta állagú legyen. Egy tálba szórok kevés bambuszrost lisztet és a szárnyakat beleforgatom, majd belemártom a sűrű masszába. Felforrósított kacsa zsírban ropogósra sütöm mindkét oldalát. Mindenki kedve szerinti zsiradékot használjon. Én nem szoktam bő zsiradékban sütni, mindig csak annyit teszek a serpenyőbe, hogy ne égjen le.
Az előfőzést nagyon egyszerűen szoktam megoldani. Minden héten főzök egy óriás adag húslevest és beleteszem a szárnyakat, majd amikor még nem szétesősen puha, kiveszem és hagyom kihűlni. 
Próbáljátok ki, a szív alakú ebéddel mosolyt csalhatunk mindenki arcára.:)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése