2016. június 26., vasárnap

Meggyes kollagén desszert



 Újabb ötlet egy gyors és egyszerű desszerthez, szezonális gyümölcsökkel. Most meggyet használtam de bármi mással is tökéletes lehet.Gyönyörű a színe, az ízéről már nem is beszélve.:)

Hozzávalók az alaphoz:
  • 150 g zsírjára darált kókusz reszelék
  • 1/2  kk. vanília
  • 1 dl meleg víz
  • 10 g zselatin (kollagén)

A meleg vízben feloldom a zselatint, majd mindent hozzá keverek és egy fóliával kibélelt, szögletes dobozba öntöm. Bedobom a fagyóba, amíg elkészítem a piros réteget.

1 dl meleg vízben feloldok 10 g zselatint és 10 szem meggyet beleturmixolok.
2 marék friss meggyet kimagozok, ráhalmozom a fagyóból kivett fehér rétegre és nyakon öntöm a turmixolt lével. Hűtőben hagyom megszilárdulni (fagyóban gyorsabb). Könnyen szeletelhető, természetesen édeskés-savanykás desszert, ami nem igényel plusz édesítést.
Próbáljátok ki! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése