2016. január 3., vasárnap

Szuper low carb zsemlék

Sok kókusz tejet készítek, és nem győzöm kiszárítani a megmaradt nedves kókusz húst, lisztnek. Ezért többnyire azonnal felhasználom valami süti vagy pékáru féleségnek. Rengeteg változata készült már és nem tudom megunni. :) Fantasztikusan pirítható kenyér pirítóban. Íme a mai reggelire.



Hozzávalók: 5 nagy zsemléhez (kb.130 g /db)


  • 480 g nedves kókusz hús
  • 3 tojás fehérje
  • 26 g útifűmaghéj liszt
  • 20 g olíva olaj
  • 16 g bambusz rost liszt

Kézzel összedolgozom a hozzávalókat, 5 részre osztom és zsemléket formázok belőlük. Én most lekentem 1 tojás sárgájával és megszórtam kömény maggal. 200 fokos sütőben 20 perc légkeverésen és 10 perc alsó-felső sütéssel megsütöttem. Ha nincs légkeveréses sütő, akkor 5 perccel tovább sülhet.

Mostanában igyekszem kevesebb szódabikarbónát használni, és ez a zsemle például egyáltalán nem is igényli.
A mai töltelékem pirított bacon, savanyú káposzta, saláta levelek, alga lap, mangalica zsírral megkenve.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése