Hozzávalók: 2 főre
- 3-4 db nagy répa
- 10-15 szem kisebb gomba
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 tk. szárított kakukkfű
- só
- 4 db mandarin vagy 1 narancs kifacsart leve
- 1 nagy sült kacsa mell vagy comb (bármilyen más sült hús is tökéletes hozzá)
Csak egy serpenyő vagy wok kell hozzá. A vékony szeletekre vágott kacsa sültet kókusz zsíron átpirítom és félreteszem. A répát a tőlem már ismert módon vékonyra szeletelem, és a kókusz zsíron pirítom, amíg a gombát előkészítem. Ha szép fehér a gomba feje, egyszerűen csak megmoson és 4 darabra vágom. Ha már kezd barnulni, akkor lehúzom a"sapkáját".:)
A gombát lehetőleg frissen használjátok fel, mert nem tesz jót neki a hűtőben tanyázás.
A pirult répára rádobom a gombát és a fűszereket. Meglocsolom a kifacsart mandarin vagy narancs levével és pár perc alatt összeforgatva (dobálva, mint a kínai wok ételeknél) átpirítom. A petrezselymet mindig csak a legvégén keverem bele, amikor már levettem a tűzről, hogy az értékes C-vitamin benne maradjon. :)
Jó étvágyat a könnyű és tápláló ebédhez!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése