Edzés után kiváló fehérje és ásványi anyag pótlás!
Kezdem az alapoknál. Szerintem sokan ismeritek már a totu házi elkészítését, blogger társaim korábban már megosztották, Szafinál még videót is találtok.
Totu:
- 5 tojás fehérje
- 1 tk. só
- 10 g olvasztott kókusz zsír
- 3 ek. alma ecet/citrom lé
Amikor a száraz totut szeretném felhasználni, vagy dobozban tárolni, akkor leszűröm és hagyom kicsöpögni. A vizét nem öntöm ki.
Amikor totu krémet vagy tejet készítek nem szükséges a szűrés. Ebből a mennyiségből kb.150-170 gr kész totum lesz, a tojások méretétől függően.
Totu krém:
- A kapott mennyiséghez 3 dl vizet adok abból, amiben főztem és addig turmixolom a legnagyobb sebességen, amíg teljesen homogén, krémszerű nem lesz. Így pont tejföl állagot kapok. Mindenki kedve szerint variálhat a sűrűséggel. Kb.4-5 dl a kész termék.
- A kapott mennyiséghez 7 dl vizet adok szintén az alap vízből és megint csak addig turmixolom, amíg egynemű, tej szerű folyadékot nem kapok. Kb. 8-9 dl a kész tej.
Én szeretem a nagyon sűrű, forró csokit így a számomra legjobb arány : 1 dl tej+10 g eritrites (minden mentes)csoki. Összemelegítem és turmixolom, akár botmixerrel is, hogy szép fényes, krémes legyen. Vaníliával vagy más fűszerekkel változatossá tehetjük minden nap.+ 1 csepp narancs olajtól eláll a lélegzet is!:)
Akinek így tömény, készítse kevesebb csokival vagy kakaóval és édesítse kedve szerint.
Köszönöm Kriszti ezt a csodás ötletet és örülök, hogy megoszthattam a forró csoki kedvencedet.
A képeken látható pillangó kekszeket holnap...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése