2015. július 9., csütörtök

Levendulás-citromos kiflik

Levendulás-citromos kifli kekszek


 Rajongok a levendulás ételekért, sütikért, gyertyákért, illó olajokért  szóval mindenért, amit ezzel a csodálatosan illatos virággal készítenek, ízesítenek. Kedves Orsikámtól kaptam Velencéről friss levendulát, így egyértelmű volt, hogy nekem sütnöm kell. 





Hozzávalók: 25-30 darabhoz
  • ·         1 tojás
  • ·         75 g darált kesudió
  • ·         100 g darált kókusz reszelék
  • ·         1 ek. tápióka liszt
  • ·         25 g lágy kókusz zsír
  • ·         30 g por eritrit
  • ·         csipet vanília,csipet só
  • ·         1 kk. szódabikarbóna+ 1 kk. citromlé
  • ·         pár csepp citromolaj vagy 1 vegyszermentes citrom reszelt héja
  • ·         5 levendula virága lemorzsolva.                                                                                     
          Minden hozzávalót kézzel összekeverek, gyúrok és beteszem pihenni a hűtőbe, de csak addig, hogy picit megdermedjen a zsír benne és könnyen nyújtható legyen. Amikor lehűlt, két sütőpapír vagy folpack között kinyújtom, süti kiszúróval kiszaggatom és 160 fokon 12 perc alatt megsütöm. Én légkeverés nélkül szoktam. Ahogy hűl, úgy lesz egyre ropogósabb, kekszesebb. A végeredmény a képen látható szépséges finomság. :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése